Papa Francisc, vizită istorică în Emiratele Arabe Unite / VIDEO jpeg

Papa Francisc, vizită istorică în Emiratele Arabe Unite / VIDEO

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 5 februarie 2019

Papa Francisc a efectuat o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite, prima vizită a unui pontif suveran în Peninsula Arabică. Vizita a început duminică și s-a încheiat marți, cu o liturghie în aer liber, un eveniment inedit într-o țară musulmană. 

Peste 2.000 de autobuze au transportat gratuit creștinii din întreaga țară până la Abu Dhabi. Un organizator a anunțat prezența 170.000 de persoane la liturghie, atât în interiorul cât și în exteriorul stadionului, în timp ce biserica locală a anunțat vânzarea a 135.000 de bilete. Circa 3.000 de musulmani au asistat la liturghie, potrivit Adevărul.

Suveranul Pontif a făcut din legătura dintre islam și catolicism o piatră de temelie a papalității sale. El consideră că întâlnirea interconfesională va reflecta "curajul și dorința de a afirma că credința în Dumnezeu unește și nu divizează, reunește în ciuda diferențelor, departe de ostilitate și aversiune.

Prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-Nahyan, care l-a invitat pe Papă în Emiratele Arabe Unite, l-a salutat ca pe un "om al păcii și dragostei", sperând că "generațiile viitoare vor prospera în pace și securitate ". Emiratele Arabe Unite au fost criticate în ultimii ani de ONG-uri pentru intervenția lor militară în Yemen, alături de saudiți.

Spre deosebire de Arabia Saudită învecinată, care interzice practica altor religii decât Islamul, Emiratele Arabe Unite, unde marea majoritate a populației este formată din muncitori străini, au grijă ce imagine și caută să protejeze valori precum toleranța religioasă și culturală.