Papa Francisc va efectua în mai 2014 o vizită în Israel jpeg

Papa Francisc va efectua în mai 2014 o vizită în Israel

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 23 decembrie 2013

Papa Francisc va efectua o scurtă vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene începând cu 25 mai, prima în Ţara Sfântă, a relatat joi cotidianul Yediot Aharonot, potrivit AFP.

Potrivit publicaţiei israeliene, care a dat detalii privind programul papal, autorităţile israeliene ar fi dezamăgite de durata scurtă a vizitei lui Francisc, care va rămâne cel puţin 48 de ore în "Ţara Sfântă". Acestea regretă, în primul rând, că Papa nu va oficia nicio slujbă în Israel-în Ierusalim sau Nazaret-, ci la Betleem, oraş palestinian autonom din Cisiordania, subliniază Yediot Aharonot.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, a declarat pentru AFP că nu poate să ofere detalii privitoare la program, întrucât, "Papa trebuie să decidă înainte de toate și să anunțe chiar el o astfel de călătorie". "Pregătiri, contacte, o vizită pe teren au fost efectuate", a admis el.

Potrivit cotidianului israelian, calendarul vizitei nu este definitiv și o delegație de la Vatican s-a deplasat în cursul acestei săptămâni în Israel pentru a pregăti această deplasare. Papa Francisc a fost invitat deja să viziteze locurile sfinte ale creștinismului de către președintele israelian Peres și de către liderul palestinian Mahmoud Abbas.

Sursă Agerpres