Păcatele “ruşinoase“ ale lui Isaac Newton expuse online jpeg

Păcatele “ruşinoase“ ale lui Isaac Newton expuse online

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Vlad Andriescu
🗓️ 9 ianuarie 2012

Isaac Newton a fost unul din marii oameni de ştiinţă ai istoriei. A descoperit gravitaţia, a revoluţionat optica, dar ca adolescent s-a văzut drept un păcătos. Documentele publicate online în cadrul proiectului Newton, în care toate lucrările omului de ştiinţă britanic au fost urcate pe internet cuprind şi o listă de păcate pe care a realizat-o Newton la 19 ani.

Deşi a realizat multe descoperiri ştiinţifice, Newton era un om religios şi foarte habotnic, scrie „The Huffington Post". Pe lângă faptul că a fost virgin toată viaţa, omul de ştiinţă a fost îngrijorat de cele mai mici lucruri zilnice, între care sunt şi „Am mâncat plăcintă astăzi". Părţile negative includ chiar şi „lovirea surorii".

Iată mai jos o listă cu unele păcate mărturisite de adolescentul Isaac Newton

1. Am folosit cuvântul Dumnezeu în mod deschis2. Am mâncat un măr în casă3. Am făcut o capcană pentru şoareci4. Am făcut plăcintă într-o duminică seară5. Am înotat6. Am văzut şi am făcut multe păcate7. Nu mi-am ascultat mama8. Mi-am ameninţat părinţii că îi voi arde şi le voi da foc la casă9. Am dorit moartea cuiva şi am sperat să se întâmple10. Am avut gânduri, acţiuni şi cuvinte murdare11. M-am gândit mai mult la bani decât la Dumnezeu12. Mi-am lovit sora13. Nu l-am iubit pe Dumnezeu14. M-am temut mai mult de oameni decât de Dumnezeu15. Mi-a păsat mai mult de lucruri ordinare decât de Dumnezeu16. Nu m-am dus la Biserică17. L-am bătut pe Arthur Storer18. Am citit o carte duminica19. Am fost pervers cu mama mea20. Am fost pervers şi cu sora mea