Oseminte din Evul Mediu, descoperite la Biserica Neagră jpeg

Oseminte din Evul Mediu, descoperite la Biserica Neagră

📁 Istorie Medievală Românească
Autor: Redacția
🗓️ 6 aprilie 2012

Echipa care lucrează la descărcarea arheologică a sitului Curtea Honterus a descoperit deja oseminte care par să vină din epoca medievală.

„Sînt morminte ce fac parte din cimitirul medieval. Deocamdată nu pot fi datate cu certitudine, însă provin din stratul superior, fiind deci morminte mai tîrzii. În două-trei zile vom avea mai multe date“, a declarat arheologul Cristian Florescu, care supraveghează săpăturile. Potrivit arheologului, osemintele descoperite nu sînt aşezate în poziţie anatomică, fiind probabil deranjate de intervenţii din epoca modernă şi reînhumate. Decizia asupra a ceea ce se va întîmpla cu osemintele va aparţine Bisericii Evanghelice, însă probabil că vor fi mutate într-un alt cimitir.

Osemintele sînt primele descoperiri arheologice din situl deschis în jurul Bisericii Negre marţi, 3 aprilie, ca primă etapă a lucrărilor de reamenajare a curţii Johannes Honterus. Arheologii se aşteaptă să descopere, în timpul săpăturilor, o capelă medievală, şi chiar urme ale unor clădiri administrative, anexe ale Bisericii Negre.

Sursa:http://www.monitorulexpres.ro