Mitul lui Hitler jpeg

Osama bin Laden, creat de Adolf Hitler!

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 23 aprilie 2010

"Singura voastră speranţa de salvare este să distrugeţi evreii înainte ca ei să vă distrugă pe voi!" spunea Hitler într-o înregistrare din 1942, una dintre cele câteva mii descoperite de profesorul de istorie Jeffrey Herf, de la Universitatea din Maryland.

"Un număr considerabil de evrei care trăiesc în Egipt, alături de polonezi, greci, armeni şi francezi, au arme şi muniţie. Unii evrei din Cairo au cerut chiar autorităţilor britanice să le instaleze mitraliere pe acoperişuri, " spunea Hitler, într-o transmisiune ce îndemna la ură rasială împotriva evreilor din Egipt.

În cartea sa, profesorul de la Universitatea din Maryland afirma că astfel de mesaje au dus la o stare de nelinişte permanentă în Orientul Mijlociu, suprapunându-se cu prejudecaţi deja existente.

"Conflictul dintre Israel şi Palestina s-ar fi încheiat demult dacă nu ar fi fost ura pe fond religios împotriva evreilor, articulată şi sprijinită de propagandiştii nazişti şi continuată după război de islamişti de diverse tipuri, " a explicat el.

Herf a scos la iveala 6.000 de transmisiuni produse sub comanda ministrului propagandei Josef Goebbels şi trimise în lumea arabă în perioadă 1939-1945.

Transcrierea mesajelor radio a fost realizată de Ambasada americană din Cairo în timpul războiului. Documentele au rămas clasificate la Washington până în 1977. În urma cu doi ani, Herf a fost primul academician căruia i s-a aprobat accesul la dosare.

Naziştii se bazau pe mesajele difuzate la radio, traduse în arabă, din cauza nivelului ridicat de analfabetism. În general, aparatele de radio se găseau în cafenele şi bazare, iar oamenii se adunau în jurul lor pentru a asculta.