Dezbatere „Historia”: Orgia de la Bruxelles, șocurile unui an de criză // VIDEO png

Dezbatere „Historia”: Orgia de la Bruxelles, șocurile unui an de criză // VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 4 decembrie 2020

O banală descindere a poliției, sesizată că într-un imobil din centrul capitalei belgiene se face prea mult zgomot, s-a transformat într-un mega-scandal politic care a explodat la Budapesta. Zgomotul care a deranjat vecinii provenea de la participanții la o orgie gay cu peste 25 de persoane. Va influența acest eveniment, ce nu părea, inițial, să depășească nivelul unui subiect al presei tabloide, politica la nivel european? Dacă, da, în ce fel? 

Ungaria și Polonia blochează acordul istoric de finanțare a Uniunii Europene pentru următorul exercițiu bugetar din cauza condiționării fondurilor europene de statul de drept.

Ce soluție va găsi Uniunea Europeană pentru a salva bugetul? Ce se va întâmpla la nivel european? Dar la nivel global, după un an cu evoluții dramatice, atât la nivel mondial, cât și la nivelul fiecărui om în parte? Pandemia face ravagii, criza economică afectează întreaga lume. America așteaptă schimbarea de la Casa Albă. Uniunea Europeană încercă să-și definească viitorul. Visurile imperiale renasc la granițele Europei.

Discutăm despre marile schimbări și efectele lor la Dezbaterile Historia, împreună cu profesorul Iulian Fota, director general al Institutului Diplomatic Român și cu Ovidiu Nahoi, redactor-șef RFI România, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.