Oraşul care a aşteptat cinci ani vizita lui Winston Churchill jpeg

Oraşul care a aşteptat cinci ani vizita lui Winston Churchill

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția
🗓️ 25 iunie 2012

Consilierii locali din Worcester au încercat timp de cinci ani să îl aducă pe premierul britanic din timpul celui de-al doilea război mondial să le viziteze oraşul istoric, relatează Daily Mail.

Un set de scrisori nou descoperite arată cum patru primari diferiţi ai oraşului au încercat de 18 ori în cinci ani să îl aducă pe Churchill în oraş, pentru a-i înmâna cheia oraşului. Corespondenţa a fost găsită într-un sertar de birou din Worcester, în timpul curăţeniei de primăvară.

image

Churchill a venit în oraş abia în 1950. El primea foarte multe chei ale oraşelor şi alte distincţii, însă nu avea timp să ajungă şi în oraşele respective. Cinci ani mai târziu, când a ajuns la Worcester, a fost întâmpinat de o mulţime impresionantă de oameni, care nu s-au supărat că au aşteptat atât de mult timp.

“Nu cred că Winston ura Worcester, ci mai degrabă era un om foarte ocupat. Timp de 5 ani, au fost trimise în jur de 18 scrisori, de către patru primari diferiţi, şi toate deveneau din ce în ce mai vehemente pe măsură ce finalul mandatului de primar se apropia de sfârşit, pentru că fiecare dorea ca Churchill să vină în mandatul lor”, a declarat Cathy Anstey, consilier local în Worcester.

image

Distincţia i-a fost acordată lui Churchill în 1945, însă el a ajuns în oraş abia pe 20 mai 1950, cu două zile înainte ca mandatul primarului Alderman Thomas Stanley Bennett să ia sfârşit.Churchill devenise, între timp, liderul opoziţiei, însă mii de oameni din Worcester l-au întâmpinat pe străzi.

sursa:gandul.info