Oraș vechi de 7000 de ani, descoperit în Egipt jpeg

Oraș vechi de 7000 de ani, descoperit în Egipt

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 25 noiembrie 2016

Arheologii egipteni au descoperit un oraș vechi de șapte milenii:colibe, diverse unelte și 15 morminte uriașe au fost scoase la iveală în urma săpăturilor. Orașul datează din perioada Primei Dinastii și e posibil ca aici să fi locuit oficialii de rang înalt din provincia Sohag, potrivit The Guardian.

Specialiștii speră că cercetarea sitului i-ar putea ajuta și pentru o mai bună înțelegere a istoriei orașului Abydos, unul dintre cele mai vechi orașe ale Egiptului Antic. Abydos a fost capitala regatului egiptean spre sfârșitul epocii predinastice și în vremea primelor patru dinastii.

Până acum, arheologi au descoperit mai multe colibe, obiecte din ceramică, unelte din fier și 15 morminte uriașe. „Mărimea mormintelor descoperite în cimitir este mai mare, în unele cazuri, decât a mormintelor regale din Abydos, care datează din perioada primei dinastii. Asta arată importanța persoanelor înmormântate aici și statutul lor social important din acea epocă timpurie a Egiptului antic”, au declarat oficialii Ministerului pentru Antichități. 

Această descoperire ar putea contribui la revitalizarea industriei turismului din Egipt, grav afectată de izbucnirea Primăverii Arabe în 2011.