Olaf Scholz: „NATO nu va interveni militar în acest război” jpeg

Olaf Scholz: „NATO nu va interveni militar în acest război”

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 17 martie 2022

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, joi, că NATO nu va interveni militar în Ucraina, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut într-un discurs adresat parlamentului de la Berlin mai mult ajutor pentru ca țara sa să se apere în fața invaziei ruse.  

Olaf Scholz i-a mulțumit lui Zelenski pentru „cuvintele impresionante” rostite mai devreme în fața Bundestagului, informează Agerpres

„Dar mai este un lucru care trebuie spus clar: NATO nu va interveni militar în acest război”, a punctat cancelarul german, la o conferință de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.  

Acesta din urmă a confirmat că linia exprimată de cancelarul german este și cea a Alianței. 

„Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului, care ar fi încă și mai dureroasă și ar cauza încă și mai mulți morți, mai multe distrugeri și suferințe”, a spus Stoltenberg, potrivit agenției EFE.

NATO a respins miercuri cererea Poloniei de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populației civile din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene și cele ruse.

Foto sus: Olaf Scholz (© OSCE Parliamentary Assembly / Flickr)