Obiecte medicale naziste descoperite în Argentina jpeg

Obiecte medicale naziste descoperite în Argentina

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 20 iunie 2017

Conform autorităţilor argentiniene, într-o cameră secretă a unei case din Buenos Aires au fost găsite mai multe obiecte medicale cu însemne naziste, printre care şi un bust ce îl reprezintă pe Adolf Hitler. Aceştia susţin că este cea mai mare colecţie cu artefacte din perioada celui de-al Treilea Reich care a fost găsită vreodată în Argentina.

htiler jpg jpeg

Într-o locuinţă din suburbia Beccar din nordul capitalei Argentinei, Buenos Aires, au fost găsite 75 de obiecte din perioada nazistă, despre care se bănuieşte că ar fi aparţinut unor înalţi demnitari nemţi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Printre obiecte se afla o trusă medicală elegantă cu două svastici gravate înăuntrul căreia se aflau ochelari de vedere, dar şi un dispozitiv macabru pentru măsurarea capului. De asemenea, au mai fost găsite şi jucării despre care se spune că erau folosite pentru educarea copiilor conform regulilor naziste.

hitler 3 jpg jpeg

Originalitatea obiectelor este confirmată de fotografiile care le însoţeau. Unele dintre ele îl reprezintă chiar pe Adolf Hitler alături de piesele descoperite recent. Poliţia încearcă să determine modalitatea prin care acestea au putut ajunge în Argentina. Explicaţia este una destul de simplă: la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, ţările din America de Sud deveniseră un adevărat paradis al refugiaţilor nazişti. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Josef Mengele, care a trăit în Buenos Aires mai bine de un deceniu.

hitler 2 jpg jpeg

Sursa: The Guardian