Oasele lui Mengele, «Îngerul morţii» de la Auschwitz, material didactic în Brazilia jpeg

Oasele lui Mengele, «Îngerul morţii» de la Auschwitz, material didactic în Brazilia

📁 Holocaust
Autor: Redacția
🗓️ 12 ianuarie 2017

Studenţii de la Universitatea de Medicină din Sao Paolo au ca material didactic pentru cursurile de medicină legală oasele doctorului nazist Josef Mengele. Timp de mai bine de 30 de ani, rămăşiţele sale au stat într-o pungă, la Institutul de Medicină Legală din oraşul brazilian. Îngerul morţii, cum mai era supranumit doctorul, a realizat numeroase experimente terifiante în lagărul de la Auschwitz.

Doctorul Daniel Romero Muñoz, care a condus echipa de medici care au confirmat identitatea oaselor lui Mengele, în 1985, a văzut o oportunitate pentru a le folosi în scop didactic. Aşa că, în urmă cu câteva luni, acesta a obţinut aprobarea pentru a le folosi la cursurile de medicină legală. Studenţii îi examinează rămăşiţele şi fac legătura între rezultate şi informaţiile despre Mengele şi stilul său de viaţă pe care le au adunate din documente, jurnale şi memorii.

mengele prim jpg jpeg

„De exemplu, examinând rămăşiţele lui Mengele, am descoperit o fractură a pelvisului în partea stângă. Acest lucru este consemnat şi în documentele sale, unde era menţionat faptul că şi-a fracturat pelvisul în urma unui accident de motocicletă din Auschwitz.”, spune doctorul brazilian.

Mengele a murit în urmă cu mai bine de patru decenii, în urma unui înec de pe coasta statului Sao Paolo. Viaţa sa după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial a fost una de fugar, el fiind condamnat la moarte pentru atrocităţile înfăptuite în lagărele de concentrare.

Sursa:The guardian