O unitate a armatei ruse, botezată de Vladimir Putin cu numele «Transilvania» jpeg

O unitate a armatei ruse, botezată de Vladimir Putin cu numele «Transilvania»

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 iulie 2018

Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe data de 30 iunie mai multe decrete care vizează redenumirea unor unități ale armatei ruse cu numele unor regiuni sau orașe din România, Ucraina, Belarus, Polonia sau Germania.

Majoritatea unităților militare proaspăt botezate de președintele rus vor purta de-acum înainte numele unor orașe din Ucraina. Pe de altă parte, există regimente ale armatei ruse care au primit numele Varșovia (Polonia), Berlin (Germania), Slonin (Belarus), precum și Transilvania (România).

Obiceiul botezării unor unități ale armatei ruse cu nume onorifice datează din perioadă dictatorului Iosif Stalin, notează Radio Europa Liberă, care adaugă că gestul președintelui rus ar putea fi considerat provocator de către țările vecine vizate în documente.

În motivarea decretelor proaspăt semnate, oficialii ruși arată că noile denumiri au scopul de „a conserva tradiția militară și istorică glorioasă, precum și să întărească loialitatea militarilor ruși față de țara natală”.

Potrivit documentelor, de exemplu, Regimentul 6 de Tancuri al Armatei Ruse se va numi de acum înainte "Regimentul Lvov". Un alt batalion de tancuri a primit numele Zhytomyr, cu referință la alt oraș din Ucraina.