O scrisoare semnată de Charles Dickens, scoasă la licitație la Londra jpeg

O scrisoare semnată de Charles Dickens, scoasă la licitație la Londra

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 2 decembrie 2021

O scrisoare semnată de Charles Dickens, compusă în timp ce autorul se afla într-un turneu prin Marea Britanie lecturând din povestirea sa „A Christmas Carol”, urmează să fie scoasă la licitație pe 15 decembrie de casa Christie's, la Londra.

În scrisoarea de patru pagini, datată 6 decembrie 1858, și adresată unui prieten, arhitectul și parlamentarul Joseph Paxton, Dickens descrie o cină ținută în onoarea lui, la care Paxton a fost sfătuit să nu participe din motive politice, informează Agerpres.

„Este cu adevărat o scrisoare splendidă întrucât îi aduce împreună pe Charles Dickens și un alt mare bărbat victorian al epocii, Sir Joseph Paxton”, a spus Thomas Venning, directorul departamentului de carte din cadrul Christie's Londra.

Scrisoarea ar putea fi adjudecată pentru o sumă cuprinsă între 4.000 și 6.000 de lire sterline (5.300-8.000 de dolari) în cadrul licitației de cărți valoroase și manuscrise programată pentru 15 decembrie.

„Scrie într-un limbaj mai colorat pentru a-și exprima frustrarea întrucât lucrurile nu se desfășuraseră conform planului și îi face un portret excentric unui antreprenor local care se pare că fusese vinovat pentru încurcătura provocată, un bărbat pe nume Whitten”, a mai spus specialistul casei de licitații.

Foto: Christie's

scrisoare jpg jpeg