Autor 1812 vizualizări


Sabia purtată de Napoleon Bonaparte în timpul loviturii de stat din 1799 și cinci arme de foc care i-au aparținut împăratului francez au fost vândute la licitație în Statele Unite pentru suma de peste 2,8 milioane de dolari, informează Agerpres

Lotul, format dintr-o sabie și cinci pistoale ornamentate, a fost vândut pe 3 decembrie, la o licitație prin telefon, de casa Rock Island Auction Company din Illinois, unui cumpărător rămas anonim, a declarat președintele companiei Kevin Hogan.  


Sabia, aflată în teacă, piesa centrală a colecției, a fost creată în atelierele de la Versailles de armurierul Nicolas-Noël Boutet și a fost "purtată de Napoleon Bonaparte în timpul loviturii de stat din 9 noiembrie 1799", potrivit casei de licitații Rock Island Auction Company, care se prezintă drept "numărul unu mondial la vânzările la licitație de arme de foc, arme albe și echipament militar de colecție".  

Încoronat împărat pe 2 decembrie 1804, Napoleon Bonaparte i-a oferit sabia sa generalului Jean-Andoche Junot. După moartea acestuia, arma s-a aflat la un muzeu din Londra, apoi în posesia unui colecționar american.


Foto: Rock Island Auction Company