O pictură a lui Van Dyck a fost  „găsită pe Internet“ jpeg

O pictură a lui Van Dyck a fost „găsită pe Internet“

📁 Muzee
🗓️ 11 martie 2013

Potrivit BBC, anterior se credea că portretul ar fi o copie, astfel încât a fost păstrat la Muzeul Bowes din Durham.

Pictura a fost însă fotografiată în cadrul unui proiect al BBC care urmărea conceperea unui site care să găzduiască imagini ale celor mai celebre opere de artă, după care a fost văzută de un specialist în istoria artei.

Pictura a fost analizată de Cristopher Brown, directorul Muzeului Ashmolean din Oxford care a declarat că este „o descoperire importantă“.

„În mod clar, este una dintre cele mai bune picturi ale lui Van Dyck“, a arătat el.

Antoon Van Dyck, unul dintre cei mai talentaţi pictori din secolul al XVII-lea, s-a născut în Antwerp şi a devenit artistul Curţii, în timpul domniei regelui Carol I, în 1632. Portretul o înfăţişează pe Olivia Boteler Porter, una dintre doamnele din anturajul soţiei lui Carol I, Henrietta Maria.

Pictura a cărei importanţă nu se cunoştea şi care se află într-o stare proastă a fost acoperită de straturi de mizerie, motiv pentru care nu a fost expusă la Muzeul Bowes.

Specialistul în istoria artei Bendor Grosvenor arată că a fost vândută la preţul unei copii, probabil pentru o sumă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lire. În lumina noilor descoperiri, valoarea sa a crescut, ajungând şi până la un milion de dolari.

sursa: http://adevarul.ro/cultura/arte