O piață din apropierea Operei din Paris va purta numele compozitorului George Enescu jpeg

O piață din apropierea Operei din Paris va purta numele compozitorului George Enescu

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 17 decembrie 2021

O piață din apropierea Operei din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu. Decizia a fost votată, vineri dimineață, de Consiliul Primăriei Parisului, anunță ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, pe pagina sa de Facebook.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piață în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineață, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeași hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera din Paris, va fi amplasată Piața Enescu - este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni.  Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. De la prezența Orchestrei Naționale a Frantei la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România și Franța le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naștere” a anunțat Luca Niculescu. 

Marele compozitor român George Enescu a murit, în dimineața zilei de 4 mai 1955, la Paris, la hotelul situat aproape de Place de l'Étoile, unde se mutase la începutul iernii. Muzicianul suferise, încă din iulie 1954, de hemipareză, de atunci fiind imobilizat la pat în micul apartament în care locuia în Paris.