O nouă teorie revoltă creștinismul și iudaismul   Eva a fost creată dintr un os al penisului lui Adam, nu din coasta lui jpeg

O nouă teorie revoltă creștinismul și iudaismul - Eva a fost creată dintr-un os al penisului lui Adam, nu din coasta lui

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 5 ianuarie 2016

Teoria unui profesor academician care a sugerat că Eva nu a fost creată din coasta lui Adam, ci din osul penian sau baculum a stârnit un val de controverse. Osul penian sau baculum este un os al penisului prezent la multe mamifere, dar care lipsește la om.  

Teoria, scoasă la iveală de profesorul Ziony Zevit, sugerează că Eva a fost făcută din osul penian al lui Adam. Profesorul Zevit susține că acest lucru explică de ce oamenii nu au acest os, spre deosebire de mamifere,  și de ce bărbații nu au un număr inegal de coaste precum femeile. Osul penian este prezent la 5 ordine de mamifere:1. carnivore, inclusiv la membrii mai multor familii bine-cunoscute, cum ar fi urside (urși), felide (pisici), canide (câini, lupi), pinipede (morse, foci, lei de mare), procionide (ratoni), mustelide (vidre, nevăstuici, jderi, dihori etc), mefitide (sconcși), dar absent la hienide (hiene) și viveride (genete, civete);2 chiroptere (lilieci);3. rozatoare;4. insectivore (cârtițe, chițcani, arici);5. primate (cu excepția atelinelor, hominidelor, lipsește la om).

cover 424177 jpg jpeg

Pentru a sprijini teoria, profesorul Zevit de la Universitatea Americană evreiască din Maryland s-a bazat pe cuvântul ebraic " tsela ", din Vechiul Testament, care nu se traduce ca și " coaste" și care, în schimb "se referă la membrul lipit de corpul uman în poziție verticală.

Cuvântul "tsela" a apărut în numeroase contexe în Vechiul Testament,  iar profesorul Zevit susține că traducerile au fost greșite. Tsela este folosit pentru orice parte independentă a corupului uman, precum mâinile,  picioarele sau penisul, scrieexpress.co.uk. Toată această teorie a fost dezvoltată în lucrarea  'What really happened in the Garden of Eden?'  și publicată în revista Biblical Archaelogy Review.

Reacțiile criticilor au fost destul de puternice, indiferent că acestea au venit din mediile creștine sau iudaice. De exemplu ziarul israelian Haaretz susține că teroria este cel mai probabil incorectă. Pasajul care se referă la Geneză specifică clar că Eva a fost făcută din ceea ce Adam avea din plin, ceea ce se potrivește mai degrabă ideii că ar fi fost vorba despre o coastă și nu osul penian.