O fată de 12 ani a scrijelit Coloana Infinitului  Mama copilului nu înţelege de ce a fost amendată cu 500 de lei jpeg

O fată de 12 ani a scrijelit Coloana Infinitului. Mama copilului nu înţelege de ce a fost amendată cu 500 de lei

📁 Istorie recentă
Autor: Alin Ion
🗓️ 5 aprilie 2017

O femeie din Târgu Jiu a fost amendată cu 500 de lei de Poliţia Locală, pentru că fiica sa, în vârstă de 12 ani, a zgâriat Coloana „fără de Sfârşit“.

Minora a scrijelit iniţialele sale împreună cu cele ale prietenei ei. Poliţiştii locali au aplicat mamei o amendă pentru fapte de vandalism, informează adevarul.ro

Alexandra Petriţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, a precizat că documentaţia va fi trimisă astăzi la Poliţia Gor, pentru a se stabili dacă se impune întocmirea unui dosar penal pentru distrugere:

„În cursul zilei de astăzi, întreaga documentaţie va fi înaintată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, pentru soluţionare. Este vorba de incidentul petrecut duminica după amiaza, în Parcul Coloanei fără de Sfârşit, când o fetiţă a fost surprinsă de patrula Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu în timp ce zgâria opera de artă. Conform raportului de activitate întocmit de echipajul respectiv, reiese faptul că minora a folosit un obiect ascuţit cu care a zgâriat primul modul. al Coloanei fără de Sfârşit. a fost aplicată o sancţiune contravenţională mamei minorei în valoare de 500 de lei, conform Hotărârii Consiliului Local Târgu Jiu nr. 192/2010“.


image

Mama fetiţei a fost contrariată de amenda primită şi spune că nu văzut nicio atenţionare care să interzică asemenea gesturi. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Primul modul al operei de artă este plin de scrijelituri cu diferite nume sau desene.

Citește și:

Cum a fost construită Coloana Infinitului a lui Brâncuşi și cum au încercat comuniștii să o demoleze

Brâncuşi a vrut să doneze statului român peste 200 de sculpturi. Cum a fost refuzat de Academia Română 

Cele mai frumoase monumente istorice din România