O descoperire pe Google Earth ar putea schimba istoria  Sunt la fel de vechi ca piramidele jpeg

O descoperire pe Google Earth ar putea schimba istoria. Sunt la fel de vechi ca piramidele

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2012

Un profesor american a descoperit, cu ajutorul Google Earth, mai multe movile vechi de 5.000 de ani din Peru, care au forma unor animale, precum condorul, orca, raţa sau caimanul, scrie Daily Mail.

Formaţiunile sunt cu atât mai interesante cu cât în Peru există şi liniile Nazca, reprezentând contururile gigantice ale unor animale, desenate pe sol.

"Movilele nou-descoperite vor atrage turişti într-o zi. Unele dintre ele sunt vechi de 4.000 de ani, au fost construite în acelaşi timp cu piramidele din Egipt", a spus antropologul Robert Benfer, de la Universitatea din Missouri.

Movilele, descoperite în mai multe văi din Peru, au între 5 şi 400 de metri lungime. Benfer susţine că formaţiunile au fost construite de localnici care cărau roci şi pământ în coşuri împletite.

"Această descoperire schimbă concepţia noastră despre perioada preistorică din Peru. Cel mai probabil, animalele sunt reprezentări ale zodiacului andin (n.r. din munţii Anzi)", spune Benfer. Cu toate acestea, există şi o altă teorie, conform căreia movilele reprezintă constelaţiile şi sunt aliniate cu acestea, scrie Daily Mail. Benfer spune chiar că movilele ar fi fost construite sub îndrumarea astronomilor vremii.

sursa:gandul.info