O descoperire extraordinară făcută din întâmplare de un pescar în Siberia jpeg

O descoperire extraordinară făcută din întâmplare de un pescar în Siberia

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 28 mai 2014

Un pescar din Siberia a găsit în apele unui râu din apropierea localităţii Tisul o statuetă ce datează din Epoca Bronzului. Experţii de la Muzeul de Istorie au precizat că descoperirea este extrem de rară şi, totodată, importantă.

Un bărbat din Siberia a făcut recent o descoperire care i-a uimit pe arheologi. Nikolai Tarasov se afla la pescuit pe un râu din apropierea casei lui, în Tisul, când a simţit că plasa de peşte atârnă mai greu decât de obicei.

Spre surprinderea sa, nu era vorba despre un peşte mai mare, ci despre o statuetă din bronz, veche de peste 4.000 de ani, relatează Huffington Post.

„Eram cu un prieten, mergeam prin apă trăgând după noi plasele când, deodată, am simţit că ceva greu s-a agăţat. Am găsit obiectul respectiv, l-am descurcat din plasă şi iniţial am vrut să-l arunc înapoi în apă. Însă în ultima clipă m-am uitat mai de aproape şi am văzut un chip”, a povestit Tarasov. „Am spălat obiectul respectiv în apa râului şi aşa am realizat că nu este doar o piatră cu o formă specială, aşa cum crezusem iniţial, ci o statuetă”, a adăugat el.

Convins fiind că statueta este valoroasă, pescarul a cerut ajutorul specialiştilor de la Muzeul de Istorie din Tisul. Aceştia i-au confirmat bănuaiala:statueta din bronz reprezintă un zeu păgân şi datează din Epoca Bronzului.

„Singurele obiecte cu aceeaşi vechime pe care le aveam până acum erau un colier din piatră şi două talismane, unul ce reprezintă un urs, iar altul, o pasăre”, a precizat Marina Banschikova, directorul Muzeului de Istorie din Tisul.