O colecţie a lui Darwin, găsită după 165 de ani jpeg

O colecţie a lui Darwin, găsită după 165 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 20 ianuarie 2012

Un cercetător din Marea Britanie a făcut descoperirea vieţii sale:o colecţia a părintelui teoriei evoluţioniste, Charles Darwin. Cel mai probabil, un asistent al naturalistului a uitat să inventarieze o parte dintre fosilele adunate de Darwin în timpul expediţiei din 1830, în urma căreia a elaborat celebra teorie.

Se pare că Darwin i-a dat unui asistent, în 1847, o parte din fosilele aduse din Insulele Galapagos. Ajutorul său trebuia să le inventarieze, însă, din motive necunoscute, a omis. Astfel, timp de aproape 165 de ani, colecţia uitată a lui Charles Darwin a rămas într-un dulap vechi.Cel care a făcut descoperirea este Howard Falcon-Lang, un cercetător care petrece mult din timpul său într-un depozit al British Geological Survey. Până acum a mai avut surprize, însă, niciuna nu poate fi egalată de colecţia lui Charles Darwin.

"Mergeam pe unul dintre culoare şi, la un moment dat, am văzut, într-un colţ, un fel de dulap de lemn, foarte vechi. Şi, ca orice persoană curioasă, am tras de uşă, fără să o rup, şi am găsit sertare în care erau aşezate pietre şi fosile", povesteşte cercetătorul Falcon-Lang pentru CBSNews.Nimic suspicios la acele pietre vechi, până când a luat una în mână. "Am ţinut-o în lumină şi am încercat să descifrez cuvintele care erau scrise pe margine, precum şi semnătura: C. Darwin, Esquire. Nici nu mi-a venit să cred!"

Pietrele descoperite de cercetător în vechiul dulap proveneau din expediţia de cinci ani pe care Darwin a început-o în 1831 la bordul vasului Beagle. Naturalistul s-a concentrat, în special, pe zona insulelor Galapagos. Iar concluziile expediţiei sale au condus la teoria evoluţionistă.

colectie darwin jpg jpeg

Explicaţia comorii pierdute

Majoritatea obiectelor pe care Darwin le-a strâns de-a lungul vieţii au fost meticulos înregistrate şi documentate. Se pare că pietrele descoperit acum de Falcon-Lang au fost încredinţate unui asistent al naturalistului, pe nume J.D. Hooker. Hooker, probabil mai uituc din fire, a uitat să le numere, astfel că fosilele adunate cu griijă de Darwin din expediţia sa au rămas uitate, timp de 165 de ani, într-un dulap vechi.Acum, comoara lui Darwin este analizată şi studiată de cercetătorii care cred că pot afla lucruri interesante din aceste fosile.

Sursa:www.evz.ro