O călătorie prin istoria imperiului lui Augustus jpeg

O călătorie prin istoria imperiului lui Augustus

📁 Roma, măreţia şi declinul său
Autor: Raluca Alexandra Popescu
🗓️ 24 aprilie 2014

La Roma se sărbătorește aniversarea a 2000 de ani de la moartea primului împărat al Imperiului Roman, Gaius Iulius Caesar Augustus. Istorici, arheologi și tehnicieni se reunesc în cadrul unui eveniment care are ca scop iluminarea Forumului antic al lui Augustus prin intermediul proiecțiilor de film, imaginilor animate și sunetelor.

Forumul lui Augustus, o călătorie prin istorie, s-a deschis săptămâna aceasta și va continua până pe 18 septembrie, marcând aniversarea lui Augustus și aniversarea a 2767 de ani de la fondarea Romei.

Spectacolul include un sistem de proiectare care distribuie pe pereții din marmură și piatră, imaginile unor structuri antice din Forum, cu narare în șase limbi străine:italiană, engleză, franceză, rusă, spaniolă și japoneză.  

Proiecțiile se vor concentra asupra templului antic dedicat de Augustus lui Marte Răzbunătorul, construit de împărat în onoarea unchiului său Iulius Caesar, aluzie la asasinarea acestuia în anul 44 î.Hr de către Brutus. Imaginile recreează acest templu care domina Forumul, înalt ca o clădire de nouă etaje, iar în apropierea Forumului se înălța statuia lui Augustus, din care astăzi a mai rămas doar o mică parte.

Tempul este dedicat lui Mars Ultor Răzbunătorul, zeul războiului, care reprezenta pacea prin intermediul puterii. Lucrările lui Paco Lanciano și Piero Anglea, reconstituirea vizuală și virtuală a Forumului și a decorațiilor sale, recreează viața zilnică a romanilor într-un spațiu public unde se aduna poporul, se făceau alegeri sau se exersa talentul în luptă.

Organizatorii promit o varietate de detalii istorice și științifice care marchează evenimente importante din istoria Imperiului Roman și domnia împăratului Augustus;”Pietrele pot vorbi și pot nara multe povești” adaugă organizatorii.