O porțiune uitată din zidul Berlinului, redescoperită de un pasionat de istorie / VIDEO jpeg

O porțiune uitată din zidul Berlinului, redescoperită de un pasionat de istorie / VIDEO

📁 Războiul Rece
Autor: Redacția
🗓️ 30 ianuarie 2018

Un bărbat pasionat de istorie pe nume ar fi descoperit o secțiune de aproximativ 80 de metri lungime din zidul Berlinului, necunoscută autorităților, și care ar fi ultima bucată din zidul original.

Christian Bormann Bormann a descoperit bucata din zid în districtul Pankow, în partea nordică a orașului, în 1999. Acesta ar fi păstrat tăcerea cu privire la descoperirea sa până săptămâna trecută când a decis să scrie o postare în legătură cu acest lucru pe blogul personal și să anunțe autoritățile locale, fiind îngrijorat că bucata de zid ar putea fi vandalizată. Bormann a explicat că guvernul comunist ar fi ridicat această secțiune în prima fază a construcției, relatează adevarul.ro.

„După părerea mea, aceasta este o structură de o importanță culturală incredibilă și, deci, de valoare istorică. Sper că autoritățile responsabile să îmi împărtășească entuziasmul și să acționeze cu promptitudine”, a scris Bormann pe blogul său.

Gesine Beutin, purtătoare de cuvânt pentru Memorialul Zidului Berlinului, a declarat că organizația se va pronunța după ce experții vor examina structura. Dacă totuși se va dovedi că ceea ce a descoperit Bormann este o parte zidului original, atunci va fi un „moment istoric” și va fi necesară protejarea zonei.