Muzeul Unirii din Alba vrea să deschidă o cafeterie pentru vizitatori jpeg

Muzeul Unirii din Alba vrea să deschidă o cafeterie pentru vizitatori

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 27 august 2010

Consiliul Judeţean Alba a aprobat, joi, un proiect privind deschiderea unei cafeterii în incinta Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, ideea fiind preluată din marile muzee europene, unde există astfel de spaţii pentru vizitatori.

Aleşii judeţeni au aprobat, joi, în şedinţa ordinară, proiectul propus de conducerea Consiliului Judeţean Alba, care prevede înfiinţarea unei cafeterii în cadrul muzeului, unitate care ar urma să aibă circa 200 de metri pătraţi şi a cărei administrare va fi acordată prin licitaţie publică unei firme specializate.

Potrivit proiectului înaintat Consiliului Judeţean Alba, ideea înfiinţării unei cafeterii în cadrul muzeului din Alba Iulia a fost preluată din marile muzee europene, unde există astfel de spaţii, dar şi din sugestiile vizitatorilor chestionaţi în cadrul unor studii sociologice în ultimii patru ani.

Noua cafeterie se va deschide în ultima parte a acestui an, va funcţiona în latura de nord a clădirii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi în cadrul acesteia se vor comercializa semipreparate, băuturi răcoritoare, cafea şi produse de patiserie.

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia se află în subordinea Consiliului Judeţean Alba. Începuturile instituţiei sunt legate de "Societatea de istorie, arheologie şi ştiinţe naturale din judeţul Alba", înfiinţată în 1887, care a inaugurat primul sediu al muzeului în actuala clădire a Şcolii generale nr. 3 din municipiu.

Muzeul Naţional al Unirii funcţionează în prezent într-o clădire monument istoric din Cetatea Vauban din Alba Iulia, imobilul având o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi. Cunoscută ca Palatul Babilon, clădirea datează din 1851-1853 şi găzduieşte muzeul din 1967.