Muzeul «Octavian Goga» din Ciucea, pus sub sechestru jpeg

Muzeul «Octavian Goga» din Ciucea, pus sub sechestru

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 6 decembrie 2018

Tribunalul Cluj a luat, marți, decizia de instituire a sechestrului asigurator pe toate bunurile mobile și imobile care constituie patrimoniul Complexului Muzeal „Octavian Goga” din Ciucea, județul Cluj. Măsura a fost luată ca urmare a acțiunii Consiliului Județean Cluj, pentru ca bunurile să nu poată fi înstrăinate de noii proprietari, frații Florin și Radu Mureșanu, nepoții Veturiei Goga, fosta soție a poetului Octavian Goga.

Potrivit ziarului Făclia de Cluj, Consiliul Județean Cluj a cerut sechestru asigurator pe toate bunurile muzeului de la Ciucea până când instanța se va pronunța în cauza privind anularea certificatului de moștenitor eliberat de un notar de la Sibiu prin care s-a atestat faptul că urmașii Veturiei Goga, Radu și Florin Mureșanu au dreptul la moștenirea Castelului de la Ciucea.

Documentul a fost eliberat în 6 noiembrie 2017 de Societatea Notarială Sima și Vișea din Sibiu. Este vorba de certificatul de moștenitor legal și suplimentar nr. 68 din 2017, prin care constată că de pe urma Veturiei Goga au rămas la Ciucea un teren de 3.420 mp, o clădire numită Ady Endre, clădirea Casa Albă, clădirea Casa de pe stâncă, un teren de 10.404 mp, casa de piatră cu patru apartamente, clădirea Mănăstirea cu 14 camere, un teren de 338 mp, un imobil de 338 mp, clădirea Castel, o clădire gospodărească și un alt teren de 216 m, mai notează Făclia de Cluj.

În schimb, avocații Consiliului Județean Cluj susțin că certificatul de moștenitor a fost eliberat fără să se țină cont de testamentul Veturiei Goga, în care se menționează că întreaga avere de la Ciucea este lăsată statului român. Tribunalului Cluj a luat decizia de instituire a sechestrului asigurator pe toate bunurile muzeului, dar hotărârea poate fi atacată în termen de cinci zile.

Foto: www.muzeuloctaviangoga.ro