Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti se va închide pentru cinci ani jpeg

Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti se va închide pentru cinci ani

📁 Muzeele României
Autor: Florin Ghioca
🗓️ 29 iulie 2015

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti se va închide pentru reabilitare timp de cinci ani, cel mai probabil începând de anul viitor, conform conducerii instituţiei.

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al MNIR a declarat că instituţia muzeală pe care o conduce va intra într-un proces de renovare şi va fi închisă timp de cinci ani din momentul în care va începe finanţarea. Acesta a menţionat că acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, începând de anul viitor.

"Vom organiza noi spaţii de depozitare, suntem în discuţii pentru a obţine aceste spaţii, avem nevoie de o suprafaţă foarte mare, circa 11.000 de metri pătraţi, care trebuiesc amenajaţi conform prevederilor normelor de conservare şi de asigurare a securităţii, şi pentru perioada până în 2018 am solicitat şi un spaţiu pentru organizarea de expoziţii, în aşa fel încât activitatea muzeului să nu se întrerupă şi publicul să nu uite că există un Muzeul Naţional de Istorie a României", a declarat Ernest Oberländer-Târnoveanu.  

Continuarea aici