Muzeul Brukenthal face pregătiri pentru ceremonia locală de premiere a Europa Nostra jpeg

Muzeul Brukenthal face pregătiri pentru ceremonia locală de premiere a Europa Nostra

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 18 iunie 2010

Directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, a declarat, joi, că instituţia va organiza, în luna septembrie, în conformitate cu protocolul european, o ceremonie locală de primire a premiului "Europa Nostra", care a fost decernat oficial la începutul lunii iunie, în Turcia, realtează Mediafax.

Ceremonia de decernare a Premiilor Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural-"Europa Nostra 2010"-a avut loc în data de 9 iunie, la Istanbul, în Turcia.

"Potrivit protocolului de decernare a premiilor, ceremonia europeană este urmată de o ceremonie locală, la care urmează să participe un reprezentant oficial al Europa Nostra. Muzeul Naţional Brukenthal va propune pentru organizarea ceremoniei locale data de 13 septembrie, la care se va deschide anul şcolar 2010/2011", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul Naţional Burkenthal, Sabin Luca.

Acesta a apreciat că distincţia primită este o recunoaştere a calităţii proiectelor realizate.

"Acest premiu ne-a arătat că programul este de calitate şi că muzeul reuşeşte să creeze structuri care să spijine astfel de proiecte. Este o recunoaştere a meritelor cu care ne mândrim", a afirmat Luca.

Muzeul Brukenthal din Sibiu se numără printre cei 29 de laureaţi ai European Heritage Awards 2010, distincţii acordate de organizaţia internaţională Europa Nostra şi de Comisia Europeană pentru conservarea patrimoniului, cercetare sau educaţie.

Muzeul sibian a fost selectat în categoria "Educaţie, training şi conştientizare" pentru programul de pedagogie muzeală intitulat "Descoperind Muzeul", pe care îl desfăşoară începând cu anul şcolar 2008/2009.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, în total, de la lansarea proiectului au fost organizate aproximativ 36 de proiecte tematice şi nouă expoziţii temporare, cu participarea elevilor de la mai multe şcoli şi licee din judeţ.