Mormântul unui viking a fost descoperit în Scoţia jpeg

Mormântul unui viking a fost descoperit în Scoţia

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 20 octombrie 2011

Arheologi ai Universităţii din Manchester au descoperit un mormânt de viking, vechi de 1.000 de ani, pe peninsula Ardnamurchan din Scoţia. Vikingul descoperit avea alături de el mai multe obiecte specifice, precum o sabie, un topor, o piatră de tocilă, un corn de băut din bronz, toate aflate în interiorul unei bărci.

Arheologii Universităţii din Manchester împreuna cu cei de la Ardnamurchan Transitions Project au spus că mormântul, lung de 5 metri, aparţinea unui viking cu statut înalt.

Vikingul era înconjurat de 200 de nituri metalice, arheologii presupunând ca aparţineau bărcii în care acesta a fost înmormantat, care este posibil să fi fost una dintre primele vase care au străbatut Oceanul Atlantinc în secolul al X-lea.

Cercetatorii au cautat astfel de relicve de mai bine de şase ani în Ardnamurchan, scopul fiind de a examina schimbările sociale ale primilor colonişti care s-au stabilit acolo în urma cu 6.000 de ani.

De asemenea, un fort din epoca fierului (între anii 2500 şi 1500 î.e.n) a fost descoperit în apropiere, la începutul acestui an, de aceiaşi arheologi.

Sursa:http://www.apropo.ro/