Mormântul regelui Richard al III lea s ar putea afla sub o parcare jpeg

Mormântul regelui Richard al III-lea s-ar putea afla sub o parcare

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redacția
🗓️ 28 august 2012

Rămăşiţele pământeşti ale regelui Richard al III-lea al Angliei s-ar putea afla sub o parcare din Leicester, scrie Live Science.

Arheologii britanici vor folosi un radar special pentru a detecta locul în care trebuie să sape pentru a găsi ceea ce se crede a fi rămăşiţele pământeşti ale regelui şi pentru a le reînhuma cum se cuvine la catedrala din Leicester.

Richard al III-lea a fost rege al Angliei din 1483 până în 1485, anul morţii sale. Acesta a s-a stins în bătălia de la Bosworth şi a fost ultimul suveran al Angliei mort pe câmpul de luptă.

În jurul lui Richard al III-lea s-au creat diverse legende, cele mai populare fiind cele legate de locul unde a fost dus trupul său după moarte. Deşi unii susţin chiar că ar fi fost aruncat în râul Soar, istoricii au dovezi că rămăşiţele sale pământeşte ar fi fost înhumate la Mănăstirea franciscană din Leicester.

“Ceea ce trebuie să facem acum este să identificăm în ce parte a lăcaşului de cult sau din proximitatea acestuia a fost îngropat trupul regelui. Avem şanse să-i găsim mormântul în zonă, folosindu-ne de descoperirile anterioarte şi de datele pe care le avem despre poziţia fostei mănăstiri”, a declarat arheologul Richard Buckley de la Universitatea din Leicester.

Căutările au început pe 25 august, iar dacă vor fi găsite, rămăşiţele vor fi supuse unor teste ADN.

sursa:gandul. info