Mormântul lui Karl Marx, vandalizat jpeg

Mormântul lui Karl Marx, vandalizat

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 6 februarie 2019

Mormântul filosofului german Karl Marx (1818-1883), care se află într-un cimitir londonez, a fost vandalizat într-un atac deliberat, au declarat anunțat responsabilii asociației care se ocupă de monumentul funerar. 

Partea cea mai veche și mai fragilă a monumentului, o placă de marmură pe care este menționat numele persoanelor înmormântate, a fost lovită de mai multe ori cu un instrument metalic contondent, a precizat Ian Dungavell, care conduce The Friends of Highgate Cemetery Trust, asociația care administrează cimitirul, relatează Adevărul.

"Numele lui Karl Marx pare să fi fost vizat în special. Nu este vorba despre un simplu act de vandalism asupra unui monument, ci de un atac țintit contra filosofului", a adăugat Dungavell.

Autorul "Capitalului" este una dintre personalitățile cele mai cunoscute din cimitirul Highgate, din nordul Londrei. Karl Marx s-a mutat la Londra în 1849 și a trăit în capitala britanică până la moartea sa, în 1883.

Filosoful și teoreticianul german a fost inițial îngropat în mormântul soției sale, pe o mică alee, dar în 1956 un nou monument cu un bust generos, finanțat de un fond din partea Partidului Comunist Britanic, a fost instalat într-un loc mai vizibil.