Mormântul lui Iisus a fost deschis pentru prima dată după mai multe secole jpeg

Mormântul lui Iisus a fost deschis pentru prima dată după mai multe secole

📁 Documente istorice
Autor: Redacția
🗓️ 28 octombrie 2016

Mormântul în care trupul lui Iisus este considerat a fi fost pus după răstignire a fost expus de o echipă de restaurare, pentru prima dată în câteva secole.

Arheologii au îndepărtat stratul de marmură care sigila mormântul din Biserica Sfântului Mormânt într-un efort de a ajunge la ceea ce crede că este suprafaţa de rocă pe care a fost pus trupul lui Iisus. Operaţiunea face parte dintr-o restaurare delicată în valoare de 4 milioane de dolari a celui mai sacru monument al creştinătăţii.

"Marmura care a acoperit mormântul a fost trasă şi am avut o surpriză uriaşă să descoperim ce materiale există aici. Va fi o analiză ştiintifică lungă, dar în sfârşit avem ocazia să vedem structura iniţială unde a fost depus trupul Mântuitorului" a spus arheologul Fredrik Hiebert

O analiză a rocii iniţiale le-ar putea permite cercetătorilor să înţeleagă mai bine nu numai forma originală a camerei mormântului, dar, de asemenea, şi modul în care mormântul a evoluat ca punct central al veneraţiei când a fost identificat pentru prima dată de Elena, mama împăratului roman Constantin.

Sursa:The Guardian