Mormânt intact din perioada minoică descoperit în Creta / FOTO jpeg

Mormânt intact din perioada minoică descoperit în Creta / FOTO

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 31 august 2018

Un mormânt intact din perioada minoică post-palațială a fost descoperit întâmplător în apropierea orașului Ierapetra, situat sudul insulei Creta, după un localnic a sesizat autoritățile că a găsit în livada sa de măslini a unui puț cu un diametru de 1,20 metri și o adâncime de 2,50 metri.

Arheologii greci au realizat excavații și au descoperit că prin acest puț se făcea accesul într-un mormânt, care datează din perioada 1.400-1.200 î.Hr.

În interiorul mormântului se află trei spații distincte. În cel situat în partea sudică a fost găsit un sarcofag de piatră, având înăuntru scheletul bine conservat al unei persoane adulte. Alături de schelet au fost găsite mai multe obiecte din ceramică, relatează Agerpres.

În spațiul situat în partea de nord a fost găsit un alt sarcofag, care era spart, dar ale cărui bucăți au fost recuperate. Sarcofagul conține scheletul unei persoane adulte. Alături de schelet au fost găsite mai multe obiecte și vaze din ceramică de mare valoare artistică.

”Este foarte important că mormântul a fost găsit intact, deoarece ne va oferi informații prețioase despre acea perioadă”, a declarat Jrysula Sofianou, directoarea Departamentului de arheologie din Lasithi.

mormant 2 jpg jpeg

Foto: minoancrete.com