«Monumentele Marelui Război»: Monumentul Eroilor din localitatea Şura Mare, judeţul Sibiu/ FOTO jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul Eroilor din localitatea Şura Mare, judeţul Sibiu/ FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 16 august 2017

Adrian-Dumitru Lungoci ne-a trimis fotografii ale monumentului eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial, din localitatea Şura Mare, judeţul Sibiu. Despre edificiul el spune că " Monumentul este ridicat în memoria eroilor români şi saşi care şi-au dat viaţa pentru ţară în cele războaie mondiale. Numele soldatilor căzuţi sunt ordonate alfabetic, fără menţionarea conflictului în care au murit. În partea stângă a monumentului, sunt trecute numele etnicilor români, iar in dreapta numele etnicilor saşi."

2017 08 11 13 02 08 OneShot jpg jpeg
2017 08 11 13 02 17 OneShot jpg jpeg
2017 08 11 13 02 31 OneShot jpg jpeg
2017 08 11 13 02 39 OneShot jpg jpeg

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).