Autor 3230 vizualizăriMonumentul eroilor din comuna Tarcău, județul Neamț, a fost ridicat la câțiva ani după Primul Război Mondial, ”prin subscripție publică sub glorioasa domnie a M. S. Regelui Ferdinand I și a M. S. Regina Maria, mama răniților și a orfanilor de război”, conform inscripției de pe monument.


Foto: Doru Iconaru

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: [email protected]

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).