Misterul unei fotografii realizate cu puțin timp înainte de intrarea României în Primul Război Mondial jpeg

Misterul unei fotografii realizate cu puțin timp înainte de intrarea României în Primul Război Mondial

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 11 martie 2021

O fotografie care exprimă foarte bine multitudinea de sentimente față de necunoscut. Aceasta a fost făcută în vara anului 1916 când rezerviștii erau mobilizați în vederea intrării României în Primul Război Mondial.

„Deși bănuim că personajele din fotografie erau mobilizate în garnizoana Târgoviște, rezerviștii au ales să se fotografieze în stațiunea Pucioasa. Pe fețele lor se citește mirare, teamă, hotărâre dar și un optimism forțat. Presupunem că făceau parte din Regimentul 22 infanterie”, scrie Muzeul Judeţean Teleorman pe pagina de socializare a instituției.              

Regimentul 22 infanterie fost o unitate de nivel tactic care s-a constituit la data de 14/ 27 august 1916 prin mobilizarea unităților și subunităților existente la pace aparținând de Regimentul III Dâmbovița No.22. Regimentul a făcut parte din Brigada 6 infanterie, fiind dislocat la pace în garnizoana Târgoviște. Regimentul 22 infanterie a participat la acțiunile militare pe frontul românesc pe toată durata războiului. Drapelul de luptă al regimentului a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de război: Ordinul ,,Mihai Viteazul’’, Clasa III.

foto 2 jpg jpeg