Ministrul de Externe francez: „Ne vom căsăpi destul de rău cu britanicii” jpeg

Ministrul de Externe francez: „Ne vom căsăpi destul de rău cu britanicii”

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 17 februarie 2020

Şeful diplomaţiei franceze a declarat - duminică - că se aşteaptă la negocieri tensionate între Uniunea Europeană şi Londra cu privire la viitoarea lor relaţie post-Brexit, spunând că părţile "se vor căsăpi", AFP, citată de Agerpres.

"Cred că în problemele comerciale sau cu privire la dispozitivul de relaţii viitoare, pe care le vom angaja, ne vom căsăpi destul de rău", a declarat Jean-Yves Le Drian în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, important forum diplomatic şi de apărare. "Dar aceasta face parte din negociere, fiecare vrea să-şi apere interesele", a adăugat el. 

"Ne dorim ca ea să se facă cât mai rapid posibil chiar dacă există multe subiecte şi noi avem grele de administrat", a spus ministrul francez de externe, adăugând că ar dori să fie abordată în special "problema pescuitului". Le Drian este fostul preşedinte al regiunii Bretania, regiune în care pescuitul este foarte important pentru Franţa. Recent, el avertizase că Franţa "nu va face compromisuri" cu privire la acest subiect în negocierile viitoare cu Londra.