Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani   jpeg

Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani

Autor: Redacția
🗓️ 29 octombrie 2019

Cântăreţul Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii şi a intrat în moarte cerebrală.

ântăreţul Mihai Constantinescu a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. Ulterior, surse medicale au precizat că artistul a intrat în moarte cerebrală. În ultima perioadă, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. În luna martie a acestui an, Constantinescu a fost nevoit să-şi anuleze toate concertele după ce a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă. Mihai Constantinescu suferea de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii.

În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în 2008 ani i-au fost montate două valve biologice, fiind operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş. După intervenţia chirurgicală din anul 2017, cântăreţul le-a mulţumit fanilor care i-au transmis mesaje de încurajare şi detalia problemele sale de sănătate: „Se pare că valva mitrală a avut o mică disfuncţie care cu timpul s-a lărgit. Începusem să obosesc şi se pare că undeva pe o margine a ei începuse să se calcifice. Obligatoriu trebuia să fac această intervenţie. Valva mitrală este foarte importantă. Nicăieri în lume nu se face perfect această operaţie. Intervenţia a durat şase ore, am sângerat destul de mult“.

Mihai Constantinescu (n. 4 ianuarie 1946, Bucureşti) a fost un cântăreţ român de muzică uşoară. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti în anul 1973, iar în anul 1972, termină Şcoala Populară de Artă. Mihai Constantinescu a făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care au mai făcut parte Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiţi şi câinii vagabonzi». În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu. El a făcut parte dintr-o „galerie de aur“ a muzicii uşoare româneşti, alături de Dan Spătaru, Doina Badea, Corina Chiriac, Olimpia Panciu, Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Angela Similea, Marius Ţeicu, Cornel Constantiniu, Anda Călugăreanu, Mirabela Dauer şi alţii.

sursa: adevărul.ro