„Mein Kampf” va fi retipărit în Germania pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial jpeg

„Mein Kampf” va fi retipărit în Germania pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 4 decembrie 2015

Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, cartea „Mein Kampf”, scrisă de Adolf Hitler, va fi publicată din nou în Germania în ianuarie 2016.

Textul autobiografic al liderului nazist dvine domeniu public la începutul anului viitor și va ajunge din nou pe rafturi cândva între 8 și 11 ianuarie, a anunțat Andreas Wirsching, directorul Institutului de Istorie Contemporană din Munchen.

Noua ediție va fi una adnotată, editorii alegând să introducă circa 3500 de adnotări pentru a oferi cititorului informațiile necesare privind contextul istoric. Mein Kampf va fi publicată în două volume având în total 1948 de pagini, iar ediția va fi tipărită în 3500-4000 de exemplare. 

Planul de a publica o ediție nouă a Mein Kampf a fost unul controversat în Germania și a atras numeroase critici mai ales din partea comunității evreiești, care a argumentat că această carte este periculoasă și că nu ar trebui să fie retipărită. 

Wirschign, în schimb, susține că republicarea textului împreună cu comentarii critice are scopul de a disturge mitul construit în jurul operei lui Hitler. 

Autoritățile de stat din Bavaria au deținut copyright-ul cărții în ultimii șaptezeci de ani și au refuzat republicarea ei din respect pentru victimele nazismului, dar copyright-ul expiră la finalul anului 2015.