Mausoleu vechi de 2000 de ani, descoperit în China jpeg

Mausoleu vechi de 2000 de ani, descoperit în China

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 6 august 2014

Arheologii chinezi au făcut recent o descoperire extraordinară:un mausoleu vechi de 2000 de ani, în care se aflau trei morminte, inclusiv cel al lui Liu Fei, conducătorului vechiului regat Jiangdu. Mausoleul a fost descoperit în regiunea Jiangsu. Situl arheologic a fost excavat în anii 2009-2011.

Regele Liu Fei a murit în anul 128 î.Hr., în cel de-al 26-lea an de domnie. El a condus regatul Jiangdu, parte a Imperiului Chinez. Deși mausoleul său a fost jefuit în trecut, arheologii au declarat că au găsit în interior mai bine de 10.000 de artefacte, inclusiv obiecte valoroase din aur, argint, bronz sau jad, precum și mai multe care de război.

În camera mortuară, arheologii au descoperit cu ce tip de obiecte a fost înmormântat regele chinez. Conform obiceiurilor antice, întâlnite nu doar în China, ci și la popoarele europene, regele a fost înmormântat alături de diverse tipuri de arme și care de război, dar și instrumente muzicale, bijuterii, mâncare ș.a. De asemenea, în camera mortuară au fost descoperite mai bine de 100.000 de monezi tip banliang, folosite în timpul primului împărat chinez.

Din nefericire, rămășițele regelui nu au fost găsite, iar arheologii nu pot preciza când anume au dispărut.

Sursa:news.discovery.com