Marile muzee ale lumii au înregistrat o scădere cu 77% a numărului de vizitatori în 2020 jpeg

Marile muzee ale lumii au înregistrat o scădere cu 77% a numărului de vizitatori în 2020

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2021

O anchetă realizată de publicaţia „The Art Newspaper” a evidenţiat impactul devastator al pandemiei de COVID-19 asupra celor mai vizitate muzee ale lumii şi a dezvăluit că aceste instituţii culturale au rămas închise, în medie, timp de 145 de zile pe durata anului 2020, informează agerpres.ro.

În vremuri obişnuite, aproximativ 9 milioane de vizitatori admiră în fiecare an portretul "Giocondei" şi tabloul "Libertatea conducând poporul", de Eugene Delacroix, expuse la Muzeul Luvru din Paris. În acelaşi interval de timp, aproape o jumătate de milioane de persoane vizitează galeriile de la Met Gala, expoziţia anuală organizată de Costume Institute la Metropolitan Museum of Art din New York.

Însă anul trecut, muzeele din lumea întreagă au resimţit din plin consecinţele crizei sanitare, trecând de la 230 de milioane de vizitatori în 2019 la 54 de milioane de vizitatori în 2020, reprezentând o scădere cu 77%, potrivit anchetei anuale realizate de The Art Newspaper. Pentru totalul de 280 de muzee luate în calcul, studiul a arătat astfel că instituţiile muzeale au rămas închise, în medie, la nivel mondial, timp de 145 de zile pe durata anului 2020.