Mari actori români care au dispărut în 2016 jpeg

Mari actori români care au dispărut în 2016

📁 Istoria Teatrului
Autor: Redacția
🗓️ 30 decembrie 2016

Anul 2016 a lăsat scena filmului și a teatrului românesc mai săracă. Șase dintre marii săi actori au dispărut dintre noi, rămânând în memoria noastră prin rolurile superbe pe care ni le-au dăruit în carierele lor excepționale.

George Alexandru

Actorul a murit chiar în prima zi din an, la 58 de ani. Moartea sa a fost fulgerătoare și parcă prevestea anul nefast pentru scena teatrului și a filmului românesc. George Alexandru a murit, în prima zi a anului 2016, în urma unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave.

george alexandru 1024x768 jpg jpeg

Printre filmele celebre în care a jucat George Alexandru se numără:E pericoloso sporgersi (1993), Asfalt Tango (1995), Balanţa (1992) sau Ultima noapte de dragoste (1980).

Mircea Albulescu

mircea albulescu 408968l 79910600 jpg jpeg

Actorul s-a stins la 81 de ani:suferea de probleme cardiace de mult timp. Maestrul s-a stins din viaţă în data de8 apriliela Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 81 de ani şi suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, în urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucureşti, Teatrului de Comedie şi Teatrului Naţional din Bucureşti şi a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic

Într-o emisiune de televiziune marele actor mărturisea:"Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei", adăugând "E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val".

Radu Beligan

beliganegoistul2 preview jpg jpeg

Maestrul a murit la 97 de ani, după o carieră de 80 de ani. Acesta a decedat în20 iulie, în urma unui stop cardio-respirator după ce fusese internat cu 5 zile mai devreme în Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Elias.

Cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a încantat cu șarmul său inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, dupa cum spunea Maestrul, 'm-au facut ceea ce sunt'. Un actor unic, mentorul a zeci de generatii, idolul a mii de spectatori, un adevarat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trăit pentru meseria lui, punand Teatrul pe primul plan.

Marin Moraru

Actorul a decedat la 79 de ani, după ce s-a izolat de lumea artistică în ultimii ani. El a încetat din viață în 21 august, la vârsta de 79 de ani, la spitalul Elias din București, unde era internat de peste 10 zile. Suferea de o boală necruțătoare.

marin moraru radu beligan mircea dinica take preview jpg jpeg

Pe lângă filme și teatru, marele actor a jucat și în telenovele, timp de șase ani. După ce a terminat și acest capitol din viața sa, în 2013, Moraru a apărut tot mai puțin în viața publică. Nu mai voia să joace. Era descumpănit și nu mai simțea că-și găsește locul lângă cei prea grăbiți și ocupați.

Ioan Gyuri Pascu

Actorul și cântărețul a dispărut la doar 55 de ani, după ce s-a retras din viața publică în urmă cu câțiva ani după ce s-a îmbolnăvit de diabet.

FFIR   Ioan Gyuri Pascu  The Blue Workers   8 august jpg jpeg

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit, în 26 septembrie în locuinţa sa din Capitală. Fostul membru al grupului Divertis a suferit un infarct. Avea doar 55 de ani.La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu a suferit un atac cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar, din Bucureşti.

Sebastian Papaiani

Actorul a fost răpus la 80 de ani de un atac vascular,  în data de 27 septembrie, în locuinţa sa. Sebastian Papaiani fusese internat de mai multe ori, pentru recuperare, după ce în luna mai suferise un accident vascular cerebral.

papaiani jpg jpeg

Actorul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Piteşti şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960. În 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Saizescu ”Un surâs în plină vară”, unde alături de tânăra actriţă Florina Luican a fost remarcat atât de critici, cât şi de public. A devenit celebru pentru cinefili cu rolurile plutonier Căpşună din seria ”B.D”, Alecu din ”Asta seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei din ”Toamna bobocilor” şi mai ales Ieremia din ”Toate pânzele sus”.