Lumea literaturii este în doliu  Umberto Eco şi Harper Lee au dispărut dintre noi jpeg

Lumea literaturii este în doliu. Umberto Eco şi Harper Lee au dispărut dintre noi

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 20 februarie 2016

Lumea literaturii esteîn doliu. În doar două zile au trecut la cele veşnice Umberto Eco şi Harper Lee, scriitori care au definit cultura secolului al XX-lea şi începutului de secol XXI.

Scriitorul italian, filozof, critic şi estetician, Umberto Eco, a murit în noaptea zilei de 19 februarie,  pierzând lupta în faţa cancerului, la 84 de ani. El este cunoscut pentru romanul “Numele trandafirului”, dar şi pentru “Istoria frumuseţii” şi “Istoria urâtului”. El era profesor la universităţi de prestigiu precum Harvard, Oxford sau Bologna. Într-un interviu pentru publicaţia The Guardian, Eco declara:“Eu sunt filozof, scriu romane doar în timpul liber.”

Cunsocută pentru romanul “Cum să ucizi o pasăre cântătoare”, Harper Lee, cunoscută de către apropiaţi drep Nelle, a murit la vârsta de 89 de ani. Chiar de la publicare, romanul a avut un mare success şi a devenit o capodoperă a literaturii moderne americane şi universale. Faptul că a tratat cu o libertate de conştiinţă covârşitoare problema rasismului şi a diferenţei între clasele sociale în partea de sud a Statelor Unite ale Americii, în anii 1930, a făcut din Lee un adevărat model de viaţă.