Dezbatere „Historia”: 1 Decembrie, provocările noului secol | VIDEO jpeg

Dezbatere „Historia”: 1 Decembrie, provocările noului secol | VIDEO

📁 Marea Unire
Autor: Redacția
🗓️ 1 decembrie 2020

Pe 1 Decembrie 1918, românii au reușit un vis ce părea de nerealizat, în condiții extrem de dificile. Am intrat în al doilea secol de la aceste evenimente istorice și ne confruntăm cu mari provocări, unele similare cu cele de acum mai bine de o sută de ani, Vorbim despre viitorul Europei. Despre reașezarea echilibrelor de putere în Orientul Mijlociu, în Africa de Nord și în Caucaz. Despre modul în care America se va raporta la problemele globale după schimbarea de la Casa Albă. Și, la fel ca în 1918, omenirea se confruntă cu criza generată de pandemie.

Ce putem învăța din istorie, raportat la situația de azi? Cum facem față situațiilor în schimbare și spre ce fel de lume de îndreptăm? Cum a reușit generația 1918 și ce ar trebui să cerem generației actuale de politicieni?

Discutăm despre toate acestea la „Dezbaterile Historia”, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și cu profesorul Marius Diaconescu, de la Facultatea de Istorie a Universității București, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.