LIVE Dezbatere „Historia”: Cum a căzut Zidul Berlinului şi cum a ajuns o bucată la Bucureşti / VIDEO jpeg

LIVE Dezbatere „Historia”: Cum a căzut Zidul Berlinului şi cum a ajuns o bucată la Bucureşti / VIDEO

📁 Comunism
Autor: Redacția
🗓️ 8 noiembrie 2019

Acum 30 de ani, pe 9 noiembrie, zeci de mii de berlinezi din partea de Est a oraşului au luat cu asalt Zidul care separa blocul socialist de lumea liberă.

Trupele care, altădată, ar fi deschis focul fără avertisment, nu au primit ordin să intervină. Sub ochii întregii lumi s-a întâmplat ceea ce se părea că este irealizabil, Cortina de Fier s-a prăbuşit. Simbolul opresiunii comuniste a căzut şi odată cu el, regimul totalitar instaurat în ţările ocupate de Armata Roşie la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.O bucată din Zidul Berlinului a ajuns pe 7 noiembrie, la Bucureşti, şi poate fi văzută în curtea Academiei Române. Cum a influenţat căderea Zidului Berlinului desfăşurarea evenimentelor din România? Ce se întâmplă, acum după 30 de ani, în lumea nostră şi care va fi viitorul Continentului? 

Discutăm împreună cu profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului pentru Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române, organizatorul aducerii fragmentului din Zidul Berlinului la Bucureşti, la Dezbaterile Historia, la Adevărul Live. O emisiune moderată de Ion M. Ioniţă.