Literatura română contemporană, promovată la Istanbul jpeg

Literatura română contemporană, promovată la Istanbul

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 26 aprilie 2012

Un eveniment care a avut loc astăzi în capitala Turciei a avut în centrul atenţiei literatura română contemporană şi piaţa editorială de la noi.

În cadrul unei dezbateri organizate de Institutul Cultural Român din Istanbul, în parteneriat cu Asociaţia Editorilor din Turcia, editorul Bogdan Alexandru Stănescu şi criticul literar Marius Chivu au prezentat publicului turc literatura română şi industria de carte.

Bogdan Stănescu a susţinut o prelegere despre piaţa editorială din România şi despre Editura Polirom, iar Marius Chivu a prezentat editoriilor turci "Literatura română contemporană şi importanţa traducerilor literare".

Volume ale scriitorilor Dan Lungu, Dumitru Ţepeneag şi Gabriela Adameşteanu au fost deja publicate în limba turcă. Evenimentul face parte din strategia de promovare a literaturii române şi informarea editorilor turci în legătură cu programele de susţinere a traducerilor din autori români şi piaţa editorială din România.

Pe de altă parte, mâine, Bogdan Alexandru Stănescu şi Marius Chivu vor participa la inaugurarea Muzeul Inocenţei, creat după celebra carte a scriitorului Orhan Pamuk, eveniment la care au fost invitaţi special de agentul scriitorului Orhan Pamuk, alături de editorii scriitorului din întreaga lume.

sursa:adevarul.ro