Liderul nazist a avut o cădere nervoasă înainte să se sinucidă jpeg

Liderul nazist a avut o cădere nervoasă înainte să se sinucidă

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 30 octombrie 2012

Cu doar opt zile înainte să se sinucidă, Adolf Hitler a avut o cădere nervoasă, susţinând un discurs violent în faţa generalilor săi, scrie Business Insider.

Dezvăluirile în premieră fac parte din jurnalul fostului director general adjunct al serviciilor secrete britanice, Guy Liddell.

Astfel, pe 22 aprilie 1945, Hitler i-a chemat pe Ministrul de interne, Heinrich Himmler, şi pe generalii săi, pentru a susţine un discurs. În momentul în care Himmler i-a sugerat lui Hitler că ar fi mai bine să părăsească Berlinul, Fuhrer-ul a izbucnit.

"Toată lumea m-a minţit, toţi m-au înşelat, nimeni nu mi-a spus adevărul, forţele armate m-au minţit. Poporul german nu a luptat eroic. Merită să dispară. Nu eu am pierdut războiul, ci poporul german", a spus atunci Hitler.

În raport se arată că faţa Fuhrer-ului s-a învineţit, iar acesta nu a mai putut pune piciorul stâng în pământ. Se pare că, în cursul nopţii următoare, Hitler a agonizat continuu, spunând că va muri la Berlin.

Cu toate acestea, în noaptea în care s-a sinucis, Hitler era calm, scrie Business Insider. "Şi-a dat seama în sfârşit că steaua sa apusese, iar moartea era o eliberare de greutăţile vieţii. Spunea că îi e frică să meargă să lupte şi să moară capturat de ruşi. Aşa că a preferat să se împuşte", arată fostul Ministru al înarmării Albert Speer, în respectivul raport.

sursa:gandul.info