Latrine medievale descoperite la Munchen jpeg

Latrine medievale descoperite la Munchen

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 2 decembrie 2011

O descoperire mai puțin obișnuită a fost făcută în Munchen, unde latrine medievale au fost scoase la iveală chiar în centrul orașului, unde aveau loc săpături pentru o nouă linie de metrou. Au fost găsite diverse obiecte, vechi de un mileniu, chiar de dinaintea atestării documentare a capitalei bavareze.

Săpăturile arheologice de lânga Piața Marienplatz din Munchen au scos la iveală o latrină medievală plină de obiecte datând de o mie de ani, care oferă indicii despre trecutul capitalei bavareze, informează The Local. Excavațiile actuale au început în luna aprilie a acestui an.

Printre primele lucruri pe care echipa de arheologi le-a descoperit au fost resturile unor cărți, provenite din biblioteca din oraș. Echipa a săpat sub ruinele din ce-al Doilea Razboi Mondial și a ajuns în "zona din Evul Mediu".

"Obiectele găsite ne pot prezenta o imagine a vieții de zi cu zi a oamenilor din acele timpuri", a spus arheologul Barbara Wuhrer.

Echipa de arheologi a descoperit o toaletă datând din anul 1260, din ceramică. S-au găsit și bucăți de vase sparte din secolul al XI-lea.Cercetatorii vor lucra până în aprilie 2012 pentru a recupera toate obiectele. Abia după aceea operatorul feroviar Deutche Bahn va continua lucrările la linia de metrou.

Sursa:  www.ziare.com