La Tripoli a fost descoperită o groapă comună cu 900 de cadavre, victime ale regimului Gaddafi jpeg

La Tripoli a fost descoperită o groapă comună cu 900 de cadavre, victime ale regimului Gaddafi

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 7 octombrie 2011

Două gropi comune, cu aproape 900 de cadavre, au fost descoperite la Tripoli, anunţă un oficial din cadrul serviciilor de securitate libiene. "Informaţiile date de martori ne-au permis să descoperim două gropi comune cu victime ale fostului regim", anunţă Naji al-Isaui, un oficial din cadrul serviciilor de securitate libiene.

Aproximativ 200 de cadavre au fost descoperite în prima groapă comună, în zona Gargaresh, la şapte kilometri de centrul oraşului Tripoli. Alte 700 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună din Birasta Milad, la zece kilometri de centrul oraşului.

Isaui nu a dat detalii despre circumstanţele în care au murit cele aproximativ 900 de persoane pe care le-a prezentat ca fiind victime ale fostului regim Muammar Kadhafi. Jurnaliştii au putut vizita groapa descoperită în zona Gargaresh, un medic legist afirmând că cel puţin două cadavre prezintă urme de gloanţe.

Pe 25 septembrie, autorităţile Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) au anunţat descoperirea resturilor a peste 1.700 de deţinuţi executaţi în 1996 în celebra închisoare Abu Salim din Tripoli.

Sursa:http://www.mediafax.ro