Kim Jong un și a scos tatăl și bunicul din jurământul național obligatoriu jpeg

Kim Jong-un și-a scos tatăl și bunicul din jurământul național obligatoriu

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 iunie 2018

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a schimbat jurământul național, care trebuie recitat de către toți cetățenii țării, minimalizează realizările tatălui și bunicului său și accentuându-și ideologia.

Jurământul a fost introdus în anii '70 de către Kim Il-sung, bunicul actualului lider și fondatorul națiunii. Jurământul este alcătuit din zece articole care laudă înțelepciunea și măreția lui Kim. După moartea acestuia, în 1994, jurământul a fost modificat, fiind menționat și Kim Jong-il, relatează Adevărul.

Rostit de către muncitori, studenți și membri ai forțelor armate în toate zilele de sărbătoare și la aniversările Partidului Muncitoresc, oamenii sunt obligați să spună că „înarmează cu idealurile” primilor doi lideri ai națiunii.

Cetățenii sunt obligați de asemenea să se angajeze să aplice idealurile respective în orice aspect al vieții - la locul de muncă, la școală, în familie - și să-și dedice pentru totdeauna viața doar pentru a contribui la măreția liderilor Kim Il-sung, Kim Jong-il și a Partidului Muncitoresc.  Orice cetățean care lipsește de la o sesiune a rostirii jurământului riscă să fie marcat de către stat ca fiind o persoană nesigură politic.

Noua versiune a jurământului ar reduce numărul articolelor de la zece la cinci, scurtând timpul necesar pentru a recita textul complet. Noul jurământ practic i-au scos pe Kim Il-sunt și Kim Jong-il, lăsând doar câteva comentarii care-i menționează pe cei doi care fac referire la „voința și spiritul” liderilor.  Pe lângă asta a mai fost adăugat și un pasaj care face apel la loialitatea față de ideologia și conducerea lui Kim Jong-un.

Foto sus: Marele Monument din Mansudae, Phenian. Monumentul îi reprezintă pe foștii lideri ai Coreei de Nord, Kim Il-sung și Kim Jong-il.