Jean Claude Juncker a propus organizarea unui summit al UE la Sibiu, la o zi după Brexit  jpeg

Jean-Claude Juncker a propus organizarea unui summit al UE la Sibiu, la o zi după Brexit

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 13 septembrie 2017

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri organizarea unui summit al UE în orașul Sibiu, la 30 martie 2019, la o zi după Brexit, pentru a discuta despre viitorul Uniunii.

Preşedintele Comisiei Europene CE vrea ca şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE să se întâlnească în România a doua zi după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, în martie 2019, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre. Într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Juncker i-a îndemnat pe liderii europeni să se reunească în România, la Sibiu, pe 30 martie 2019. Marea Britanie ar urma să iasă din Uniune cu o zi înainte.

„UE va merge mai departe după plecarea Marii Britanii. Brexitul nu este totul. Nu este viitorul Europei“, a spus Juncker, conform Adevărul.

La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului UE. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) notează pe site-ul său că președinția României la Consiliul UE se va desfășura într-un context european și internațional complex, cele mai importante dosare fiind Brexit-ul, alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura cel mai probabil în luna mai a anului 2019, și Cadrul financiar multianual post-2020.